Projekti

Projekt: Izdelava Celostne prometne strategije Občine Prevalje - CPS

Namen projekta: CPS je strateški dokument, katerega osnovni cilj je vzpostavitev trajnostnega načrtovanja prometa v občini. Celostno načrtovanje prometa izhaja iz izkušenj dobro delujočih praks mnogih evropskih mest, ki z velikim uspehom uresničujejo ključna načela tega pristopa. Takšen pristop k izzivom prometa nadgrajuje trenutne načrtovalske prakse s kakovostnim zagotavljanjem dostopnosti in mobilnosti prebivalcev. Priprava CPS je ključni korak v smeri celostnega prometnega načrtovanja. S CPS občina oriše svojo vizijo in cilje na področju prometa ter učinkovito zaporedje ukrepov, ki bodo med uresničevanjem dosegli spremembo potovalnih navad prebivalcev v korist uporabe »mehkih« oblik prometa, izboljšanje mobilnosti in dostopnosti, izboljšanje prometne varnosti in podobe občine ter posledično manjše vplive na okolje višjo kakovost bivanja.

Pridobitev nepovratnih sredstev in potek projekta: Občina Prevalje je uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za infrastrukturo ter v letu 2016 prejela Pogodbo o sofinanciranju operacije: "Izdelava Celostne prometne strategije Občine Prevalje", s katero je prejela namenska nepovratna sredstva. Po prejemu pogodbe je bilo izvedeno tudi naročilo male vrednosti, na podlagi katerega je bilo kot izdelovalec CPS izbrano podjetje Lineal d. o. o. iz Maribora. Izdelovalec bo v okviru projekta ustanovil strokovno ekipo različnih področij prometnega in prostorskega načrtovanja, izvedel analizo obstoječega stanja na terenu, opredelil vizijo in prioritete v občini, podal sveženj ukrepov, pripravil akcijski načrt za izvedbo predlaganih ukrepov ter vse skupaj predstavil tudi na seji Občinskega sveta Občine Prevalje. Ves čas trajanja projekta mora izdelovalec tudi obveščati javnost o poteku, v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka predvidoma med 16. in 22. septembrom, pa bo pripravil tudi predstavitev za vse občane ter podelil nagrado v obliki kolesa za enega izmed občanov, ki bo sodeloval v anketi za splošno javnost, ki bo izvedena med izvedbo projekta.

Navedba sofinanciranja: Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi št. 4: Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja, prednostne naložbe št. 4. 4: Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi v okviru specifičnega cilja Razvoja urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih.Sporočila za javnost:

  • Povabilo k izpolnjevanju nagradne ankete: Anketa zaključena, kolo je bilo podeljeno (glej 3. medijsko sporočilo)!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.