Turistične in ekološke kmetije

Ekohotel Kmetija Koroš
Ekohotel Kmetija Koroš je manjši svojevrsten ekohotel s čudovitim razgledom na Koroške gore in vrhove. Z novo ponudbo se razvija v manjši ekohotel z desetimi sobami. Tu je naš novi center za gorsko kolesarjenje in druge avanture, ki se odvijajo v okoliških gozdovih in gorah. Organizirane so vodene ture, tematski izleti, aktivnosti...
Ekološka turistična kmetija Mikl

Prijazni gostitelji vam bodo ponudili doma pridelano ekološko hrano.
Lega kmetije omogoča prelepe razglede, sprehode po gozdovih in poteh, kolesarjenje, počitek ob ribniku. SO družinam z otroki prijazna turistična kmetija.

Turistična kmetija Povh - Povhov mlin

Nudijo ogled etnološke dediščine, saj je tu 150 let star delujoč mlin, v katerem vam pripravijo pokušnjo koroških kulinaričnih posebnosti. Najamete lahko apartma ali skupno ležišče na podstrešju. Od tu se lahko podate na Mlinarsko ali Rekreacijsko pot proti Šentanelu in okolici.

Gostišče in turistična kmetija Marin - Miler

Kmetija leži v osrčju šentanelske vasi. Po predhodnem naročilu vam postrežejo z izvrstnimi domačimi specialitetami. Nudijo kmečka kosila in suhomesnate narezke. Od tu je lepa razgledna točka na Uršljo in Peco ter okoliške hribe.

Turistična kmetija Ploder

Nahaja se na samem, ob poti Šentanel, v neokrnjeni naravi. Je hiša s tradicijo, saj so v Šentanelu s turizmom na kmetiji začeli prvi. Imajo zimski vrt, prostor za seminarje in urejeno otroško igrišče. Je odlično izhodišče za izlete, pohodništvo, kolesarjenje, pozimi pa za smučanje na Peci in v okolici.

Kmetija Gradišnik
Ekološka turistična kmetija se nahaja na Jamnici, prelepi hribovski vasici nad Prevaljami. Na dvorišču vas najprej pozdravi stara Koroška kašča, ki že par stoletij služi svojemu namenu. Tik pred domačijo stoji obnovljena kapelica iz začetka 20. stoletja. Kmetija nudi udobne nastanitve, v dveh sodobno opremljenih apartmajih. Pestra...
Kmetija Dvornik

Pri Dvorniku imajo urejen kmečki muzej, ki hrani dragoceno koroško etnološko dediščino. Nudijo degustacijo mošta, soka, hruškovega, bezgovega, medenega, češnjevega in slivovega žganja. Možen je tudi prikaz pletenja košar.

Kmetija Hudobnik - Občutek narave
Visokogorska zeliščarska kmetija Hudobnik leži na Breznici nad Prevaljami. Ukvarjajo se s pridelavo žit, s katerim polnijo blazine različnih oblik in za različne namene. Gojijo zelišča za doma pridelane izdelke kot so: naravna zeliščna mila in mazila, zeliščni čaji, zeliščna sol, zeliščne blazinice in mošnjički. Nudijo vam...
Kmetija Bauh

Izletniška kmetija Bauh na Suhem Vrhu nudi malice s koroškimi dobrotami iz domače pridelave. Za celotne obroke in zaključene družbe se je potrebno predhodno najaviti. V ta mirni kotiček vabijo pohodniške poti in čudovit pogled na okoliške vršace na Uršljo, Peco in Raduho.

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.