Jesenska srečanja

Dnevi Luke Kramolca

Domače kulturno društvo prireja več dogodkov v Kramolčev spomin, in sicer ob rojstnem dnevu Luke Kramolca, šentanelskega rojaka, glasbenega narodopisca, zbiratelja, prirejevalca ljudskih pesmi, skladatelja in profesorja glasbe.

 • Šentanel
Pohod v neznano ob slovenskem kulturnem prazniku

Na predvečer kulturnega praznika KD Šentanel organizira tradicionalni pohod v neznano - prepustite se zanimivemu doživetju.

 • Šentanel
S športom za pokal Šentanela

V počastitev krajevnega praznika KS Šentanel, športne aktivno6sti potekajo vsako leto, že od 2004 dalje, v organizaciji KS Šentanel.

 • Šentanel
Pravljična vas Leše

Obiščite Pravljično vas Leše, kjer pravljična bitja v zavetju gozdov Volinjaka in okoliških gora še živijo s pravljičnimi vsebinami in delavnicami za otroke. Če vas kdaj zamika kaj čarobnega in pravljičnega, je obisk pravljične vasi med dvema čarobnima gorama - Uršljo goro in Peco - gotovo prava izbira.

Srečanja na Volinjaku ob slovenskem kulturnem prazniku

Na kulturni praznik se ob 12. uri na vrhu Volinjaka srečajo vsi, ki jim je do poezije v tišini zavetja zimskega kraškega sveta. Prireditev organizira KD Leše.

Pohod Svobodi in miru v čas

Pohod se odvija v počastitev zadnjih bojev 2. svetovne vojne na evropskih tleh na Poljani. Organizira ga KS Holmec.

 • Holmec
Štehvanje na Poljani

V okviru tradicionalnih prevaljskih Jesenskih srečanj Konjeniško društvo Poljana - Prevalje pripravi predstavitev in prikaz stare šege - štehvanja. Štehvanje (nemško Kufenstechen) je stara šega oziroma stara ljudska fantovska igra, pri kateri jezdeci v diru razbijajo na kol nasajeni sodček.

 • Poljana
Boljši sejem

Boljši sejem pod kozolcem toplarjem na Poljani iz leta v leto pridobiva več radovednežev in tudi kupcev! Nekateri pridejo na ogled, drugi po nakup, vsi pa na prijetno druženje in klepet pod kozolcem. Sejem organizira TD Poljana.

 • Poljana
Proslava na Poljani

Vsakoletna množično obiskana tradicionalna prireditev v počastitev zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh, v soboto pred 15. majem. Prireditev se odvija ob spomeniku Svobodi in mir v Spominskem parku Svobodi in miru na Poljani, kjer se je odvijala zadnja bitka druge svetovne vojne.

 • Poljana
Kresovanje na Poljani

V juniju, ob kresu pri kozolcu toplarju in cerkvi Janeza Krstnika na Poljani, v organizaciji Turističnega društva Poljana, poteka tradicionalno kresovanje - vabljeni!

 • Poljana
Moštna d`čva

Vsako leto na Prevaljah, v drugi polovici novembra, izberejo najlepšo in najboljšo Moštno d`čvo. Organizator: Sadjarsko društvo Mežiške doline.

Srečanje malih vokalnih skupin

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Ravne na Koroškem, organizira vsakoletno srečanje malih vokalnih skupin iz širše Koroške v sodelovanju z vokalnim kvintetom Ajda in gostilno Brančurnik.

Sušnikovi dnevi

Kulturno-umetniške prireditve v novembru v počastitev rojaka dr. Franca Sušnika ob njegovem rojstnem dnevu. Organizator: KD Mohorjan z vrhunskimi umetniki.

 • Prevalje
Zborovski festival ljudske pesmi

Vsakoletna srečanje zborovske ustvarjalnosti v oktobru, imenovano Zborovski festival ljudske pesmi, organizira KD Mohorjan.

 • Prevalje
Krejanov memorial
Prva sobota v septembruv času Jesenskih srečanj je že nekaj let rezervirana za najbolj množično kolesarsko prireditev na Koroškem: Krejanov memorial. Poteka na Prevaljah in okoliških hribih v organizaciji podjetja Enduro, d.o.o.. Prireditev je posvečena spominu na enega izmed začetnikov gorskega kolesarjenja na Koroškem, Tonču Krejanu. Na 31 km dolgo,...
 • Prevalje
Mednarodna kiparsko-slikarska kolonija

Na Poljani pri kozolcu, v organizaciji KD Karinta, zadnji vikend v avgustu.

Jesenska srečanja
Pod imenom Jesenska srečanja preplet zabavno-kulturnih in športnih vsebin v septembru privabi ogromno število občanov ter ostalih Korošcev! Odvijajo se na Prevaljah, v začetku septembra,že od leta 1987. Prireditev je poimenoval Janez Mrdavšič, slavist, pisatelj in dolgoletni ravnatelj Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika...
 • Prevalje
Otroška pustna maškarada

Otroška pustna maškarada na Prevaljah je ena redkih tradicionalnih otroških pustnih maškarad v koroškem okolju, ki jo prirejajo vse od leta 1951. Udeležujejo se je otroci osnovne šole in vrtca, tudi iz drugih krajev.

 • Prevalje
Kulturni šok

Tradicionalni nogometni turnir, na katerem se zberejo rekreativni nogometaši (politiki, ministri, župniki, policisti, novinarji, direktorji...). Z nogometnim turnirjem počastijo slovenski dan kulture, prireditev pa ima tudi dobrodelno noto.

 • Prevalje
Kulturna srečanja na Uršlji gori
To so tradicionalna vsakoletna kulturna srečanja v januarju v organizaciji PD Prevalje.
 • Uršlja gora
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.