Novice, obvestila, dogodki

KORONAVIRUS - POMEMBNA OBVESTILA

  • 17 marec 2020
Spoštovani,

župan Občine Prevalje je zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni Covid-19 sprejel naslednje ukrepe:

1. Prepovedana je uporaba otroških igral in športnih igrišč na območju občine Prevalje.

2. Prepovedan je vstop v Družbeni dom Prevalje. Vstop se dovoli samo zaposlenim v Občinski upravi Občine Prevalje, organom zaščite in reševanja ter povabljenim.

3. Prepovedano je kakršnokoli kurjenje v naravi.

4. Številko, na katero bodo klicali oboleli, ki bodo v domači oskrbi in ne bodo imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami je: 02 842 61 00 (tajništvo Občine Prevalje), ki bo na voljo v delovnem času Občine Prevalje. Zunaj delovnega časa Občine Prevalje bo na voljo številka 041 747 147 (Danilo Vute, tajnik Občine Prevalje). Prav tako lahko občani pošljejo sporočilo na e-naslov: obcina@prevalje.si. Občina Prevalje bo organizirala prevoz navedenih stvari do obolelih.

5. Vsa prejeta zaščitna sredstva, ki jih bo prejel štab Civilne zaščite Občine Prevalje, se skladiščijo v Družbenem domu. PGD Prevalje bo v Gasilskem domu Prevalje skladiščilo zaščitna sredstva, ki jih bodo potrebovali za svoje delo.

6. Vsa kontaminirana sredstva, oblačila ali druge stvari se nujno dostavijo na JKP Log, d.o.o., kjer bo za to namenjen poseben zabojnik za nevarne odpadke.

 

Individualno varstvo bo Občina Prevalje zagotavljala zdravim otrokom staršev, ki sta oba zaposlena v dejavnosti, določeni na podlagi okrožnice pristojnega ministrstva. Po pridobljenih podatkih občani Občine Prevalje trenutno ne potrebujejo individualnega varstva otrok. 

 

Ukrepi JKP LOG d.o.o. so v priloženi priponki. 


Prosimo, spoštujmo ukrepe za našo skupno varnost. 

 

Dokumenti za prenos

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.