Novice, obvestila, dogodki

UREDITEV GLAVNE CESTE, KROŽIŠČE "SPAR-EUROSPIN"

  • 29 november 2017
UREDITEV GLAVNE CESTE, KROŽIŠČE "SPAR-EUROSPIN"

Med naročnikom Direkcijo RS za infrastrukturo, sofinancerjem Občino Prevalje in gradbenim izvajalcem VOC Celje d.d. se je sklenila Pogodba za ureditev G2-112/1255 Prevalje, 2. etapa, od km 4+540 do 5+155. Dela so se pričela že konec lanskega leta in se nadaljujejo v letu 2018. Zaključek vseh del je predviden do konec meseca avgusta 2018.

OBSTOJEČE RAZMERE (pred ureditvijo):

Obstoječa cesta je širine 6,5 do 7,0 m in se po celotnem odseku spreminja. Cestni robniki so bili v zelo slabem stanju, vidne so bile poškodbe na vozišču v obliki razpok in udarnih jam, odvodnjavanje obstoječe ceste je bilo slabo urejeno ali sploh neurejeno. Po desni strani (južni strani) je potekal pločnik širine 1,8 do 2,0 m vzdolž celotne trase. Na levi strani (severni) je potekal pločnik širine 1,2 m le ob trgovskem centru Špar, na ostalih delih je bila gramozna bankina. Avtobusni postajališči sta bili preširoki in brez urejenih peronov. Izvoz postajališča na državno cesto je bil neurejen zaradi prevelike širine le-te. Južna stran je pretežno pozidana, zato se s te strani na državno cesto priključuje več lokalnih cest, ulic, hišnih priključkov. Po predlogu kategorizacije državnih povezav poteka skozi Prevalje glavna kolesarska povezava št. 921000 MMP Holmec-Dravograd. Danes poteka na tem odseku kolesarski promet po vozišču državne ceste skupaj z ostalim prometom.

STANJE po IZVEDBI:

Širi se vozišče, pločniki, kolesarska steza na severni strani, na južni strani se rob pločnika proti naselju ohranja, uredi oz. obnovi se fekalna kanalizacija, javni vodovod, javna razsvetljava, sistem meteorne kanalizacije ceste ter drenaže, TK vodi, elektrovodi, kabelska in plinovod, ki se premakne na zunanjo stran zidu. Postavi se protihrupna ograja na severni strani, uredi se stopnišče in klančina ter s tem zagotovi primerno nenevarno vključevanje vseh udeležencev v promet. 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.