Novice, obvestila, dogodki

Slovenska bakla se je na poti do Pariza ustavila tudi na Prevaljah

  • 6 maj 2024
Slovenska bakla se je na poti do Pariza ustavila tudi na Prevaljah

Vseslovenskemu projektu ''Olimpijska bakla na poti do Pariza'', ki ga organizira Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, se je pridružila tudi Občina Prevalje, ki jo je slovenska bakla obiskala v petek, 3. maja 2024.

Vse fotografije dogodka so objavljene na spletni strani:

https://pariz2024.olympic.si/sl/slovenska-bakla/za-obcine


Slovenska bakla je povezala mlade tekače, rekreativne in vrhunske športnike, naše občanke in občane ter mlade perspektivne športnike. Sodelujoči športniki, predstavniki športnih društev in klubov ter predstavniki društev in zavodov, na območju Občine Prevalje so s »štafetno« predajo bakle pomagali širiti olimpijske vrednote miru, prijateljstva, strpnosti, upanja ter izrazili podporo slovenskim olimpijcem na Olimpijskih igrah v Parizu.

Do osrednjega prizorišča na stadionu Prevalje sta baklo ponesla na kolesu Timotej Pečnik in Jon Lihteneger Vidmajer. Nato so baklo pri teku okoli stadiona prevzeli člani različnih društev, zavodov in posamezniki. Začel je župan dr. Matija Tasič, sledili pa so ŠD Herkul, Dom starejših na Fari, CUDV enota Prevalje, ZD Ravne, Zdravstvena postaja Prevalje, Monika Pučelj, Svet za invalide Prevalje, PGD Prevalje, Čebelarji Prevalje, Nogometni klub Prevalje, Altra, Plezalni center Prevalje, Karitas Prevalje, Košarkarska šola Prevalje in Pihalni orkester Prevalje.

Po zaključku prireditve v Prevaljah so policisti in gasilci slovensko baklo v spremstvu intervencijske luči pripeljali do že naslednje, 34. obiskane občine Mežice.

Nasmejani obrazi in velika udeležba so pokazatelj, da se znamo združiti v olimpijskem in športnem duhu. Nosilce bakle je spremljalo preko 70 tekačev članov društev, ki delujejo v Občini Prevalje ali drugje.

Vsi prisotni smo bili ponosni na to, da smo lahko sodelovali na sprejemu Slovenske bakle. V pričakovanju olimpijskih iger v Parizu smo doživeli moč sporočila bakle »Imamo olimpijske sanje«, kajti vse udeležene so nas povezali občutki ponosa, vztrajnosti, jeklene volje in želje po uspehu naših športnikov na olimpijskih igrah.

Iskrena hvala vsem sodelujočim, ki ste poskrbeli za potovanje bakle skozi našo občino in ponovno dokazali, da šport zna povezovati ljudi.

HVALA!

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.