Novice, obvestila, dogodki

Predstavitev novega avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED), ki je nameščen na izletniški kmetiji Bauh na Suhem Vrhu

  • 19 februar 2024
V soboto, 17. februarja 2024, je Občina Prevalje skupaj s Koronarnim društvom Mežiške doline in lokalno skupnostjo Suhega Vrha ter Breznice uspešno izvedla dogodek, namenjen izobraževanju o temeljnih postopkih oživljanja in predstavitvi novega avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED), ki je nameščen na izletniški kmetiji Bauh na Suhem Vrhu.

Mag. Primož Krajnc, izkušen reševalec, in Katarina Krajnc sta skupaj zbranim krajankam in krajanom predstavila ključne postopke oživljanja ter delovanje avtomatskega defibrilatorja. Udeleženci so aktivno sodelovali, postavljali vprašanja ter se naučili, kako pravilno ukrepati v primeru srčnega zastoja ali nenadnega srčnega zastoja.

Predavanje in praktične demonstracije so bile odlična priložnost za krajane Suhega Vrha in Breznice, da pridobijo dragocene veščine, ki lahko rešijo življenje v primeru nujnih situacij. Poleg tega je bilo poudarjeno tudi pomembno sporočilo o dostopnosti javno dostopnih avtomatskih zunanjih defibrilatorjev, ki lahko v ključnem trenutku rešijo življenje.

Občina Prevalje je s postavitvijo novega AED-ja na izletniški kmetiji Bauh pokazala svojo zavezanost k varnosti in dobremu počutju svojih občank in občanov. Lokalna skupnost se je odzvala s pozitivnim zanimanjem in aktivno udeležbo, kar kaže na pomembnost ozaveščanja o pravilnih postopkih oživljanja in dostopnosti nujnih medicinskih pripomočkov. Namestitev novega avtomatskega zunanjega defibrilatorja na izletniški kmetiji Bauh je korak naprej k bolj varni in prijazni skupnosti ter zagotavljanju hitre in učinkovite pomoči. Krajani hkrati upajo, da defibrilatorja ne bodo nikoli potrebovali.

 





Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.