Novice, obvestila, dogodki

OBČINA PREVALJE PREJEMNICA LISTINE »OBČINA PO MERI INVALIDOV«

Svečana podelitev listine je bila dne 6. decembra 2017 v Družbenem domu na Prevaljah

  • 4 december 2017
OBČINA PREVALJE PREJEMNICA LISTINE »OBČINA PO MERI INVALIDOV«

Svečana podelitev listine je bila dne 6. decembra 2017 v Družbenem domu na Prevaljah

 

Zveza delovnih invalidov Slovenije je na svoji 14. seji dne 05.10.2017 sprejela sklep, da se Občini Prevalje podeli listina »Občina po meri invalidov« za leto 2017 na podlagi preteklega dela Občine Prevalje na področju vključevanja invalidov v lokalno skupnost. Občina Prevalje je v letu 2015 z  Društvom invalidov Mežiške doline pričela s sistematičnimi aktivnostmi v zvezi s projektom »Občina po meri invalidov« z namenom izboljšanja kvalitete življenja invalidov v njihovem domačem okolju.

Občina Prevalje je tudi s pomočjo društev, posameznikov in prostovoljcev v letu 2016 in 2017 izvedla že veliko ukrepov za izboljšanje stanja invalidov v Občini Prevalje. Od sprejetja sklepa župana Občine Prevalje dalje je Občina Prevalje pristopila k celovitemu izvajanju ukrepov na področju informiranja in obveščanja, skrbi za zdravje in rehabilitacijo, zagotavljanja socialno varstvenih storitev in programov pomoči na domu, na področju dostopnosti, vzgoje izobraževanja, pravice do dela in zaposlovanja, spodbujanja družinskega življenja, verske aktivnosti in spoštovanja osebne integritete, kulture ter  rekreacije in športa, torej po ukrepih, kakor jih predvideva Agenda 22.
Občina Prevalje je v letu 2017 izvedla tudi ureditev klančin in arhitektonskih ovir ob glavnih prometnicah v Občini Prevalje v skladu s Pravilnikom o zahtevah za zagotavljanje neoviranega dostopa, vstopa in uporabe objektov v javni rabi ter večstanovanjskih stavbah. 

Občinski svet Občine Prevalje je prevzel stalno odgovornost in aktivno vlogo pri ustvarjanju enakih možnosti, socialnega vključevanja in nediskriminacijo invalidov ter vseh ranljivih skupin s tem, da je imenoval delovno telo občinskega sveta Svet invalidov, ki s svojim delovanjem aktivno zaznava problematiko invalidov v občini in pripravlja predloge ukrepov za njihovo odpravo oziroma za izboljšanje položaja invalidov v občini. Občina Prevalje prav tako omogoča izvedbo teh ukrepov z zagotovitvijo zadostnih finančnih sredstev.

Zveza delovnih invalidov Slovenije je listino »Občina po meri invalidov« podelila na svečani prireditvi dne 06. decembra 2017 v Družbenem domu na Prevaljah.Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.