Novice, obvestila, dogodki

Dom starejših Na Fari na Prevaljah je dne 12.05.2017 prejel osnovni certifikat » Družini prijazno podjetje«

  • 15 maj 2017

V Domu starejših Na Fari se zavedamo, da nam le usklajeno zasebno in poklicno življenje pripomore, da imamo od tega koristi prav vsi. Vemo, da so ljudje, ki se zavedajo ravnovesja med delom in življenjskimi vlogami bolj zadovoljni s svojim življenjem , kar pripomore tudi k boljšemu fizičnemu in mentalnemu zdravju.

Kot družini prijazno podjetje Dom starejših Na Fari s sprejetimi ukrepi zmanjšuje fluktuacijo kadrov, zmanjšuje bolniške odsotnosti, odsotnosti zaradi nege otrok, zmanjšuje število nesreč, povezanih z delom, zmanjšuje strošek na
enoto in prav tako zmanjšuje stres, preprečuje mobing in zmanjšuje izgorelost.
S sprejetjem ukrepov pričakujemo izboljšanje izkoristka vlaganja v kadre, pridobivanje in zadrževanje najboljših kadrov, pripadnost zaposlenih Domu, krivuljo učenja in produktivnosti ter še boljšo organizacijsko kulturo in sodelovanje med zaposlenimi in seveda tudi med vodstvom.

Ob neprestanem pomanjkanju časa in stresu, ki nas spremlja na obeh področjih našega življenja, je pomembno, da obstajajo instrumenti , ki nam to pomagajo uravnavati.
Družina je človekovo največje bogastvo, hkrati pa je pomembna vrednota tudi delo. Usklajevanje poklicnega in družinskega življenja pa v današnjem času postaja vse pomembnejše vprašanje.

S pridobitvijo certifikata se Dom starejših Na Fari na Prevaljah uvršča v bok številnim uglednim družbam in organizacijam s katerimi delimo priznavanje pomena ustvarjanja pozitivnega delovnega okolja za zaposlene.

V postopku pridobitve certifikata je Dom starejših Na Fari na Prevaljah
implementiral 5 obvezne ukrepe in 8 ukrepov po izbiri, oziroma po presoji članov projektne skupine, ki so jo sestavljali zaposleni Doma.

Vsak navedeni ukrep je zahteval določene predlagane aktivnosti, ki jih v Domu že izvajamo in iz vsakega navedenega ukrepa se pričakujejo koristi za vse.

Skozi leta bomo spremljali učinke vpeljanih aktivnosti, jih spreminjali in prilagajali zaposlenim. Pridobitev certifikata nam pomeni tudi spodbudo za odprt, zrel dialog, iskanje možnosti in kompromisov za večje zadovoljstvo v kolektivu, kar bodo nedvomno kmalu prepoznali tudi naši uporabniki, njihovi svojci in širša javnost.

Stanka VAUH, direktorica

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.