Novice, obvestila, dogodki

Preventivna akcija Varnostni pas

  • 27 marec 2017
Preventivna akcija Varnostni pas

V organizaciji Sveta za prevenitvo in vzgojo v cestnem prometu občine Prevalje, Policjske postaje Ravne na Koroškem, OŠ Franja Goloba Prevalje in Zveze šoferjev in avtomehanikov Ravne na Koroškem ter v sodelovanju z redarjem Medobčinskega redarstva občin Mežiške doline je bila 23.3.2017 izvedena preventivna akcija »Varnostni pas«, ki je potekala v bližini OŠ Franja Goloba Prevalje in vrtca Krojaček Hlaček Prevalje.

Pri tem so štirje učenci OŠ Franja Goloba Prevalje v prisotnosti mentorja v bližini OŠ izvedli štetje uporabe varnostnih pasov pri voznikih in potnikih v vozilu. Policist, dva člana ZŠAM Ravne in občinski redar pa so kontroliranim voznikom delili preventivni material – zloženke na temo uporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov v vozilu. Pri tem je bilo kontroliranih približno 200 vozil, večinoma voznikov, ki so pripeljali otroke v šolo oz. vrtec.

Zbrani podatki o uporabi varnostnih pasov bodo analizirani, podatki pa uporabljeni v naslednjih preventivnih akcijah in poostrenih nadzorih cestnega prometa.

(Foto: Emil Petek)