Novice, obvestila, dogodki

Preventivna akcija Varnostni pas

  • 27 marec 2017
Preventivna akcija Varnostni pas

V organizaciji Sveta za prevenitvo in vzgojo v cestnem prometu občine Prevalje, Policjske postaje Ravne na Koroškem, OŠ Franja Goloba Prevalje in Zveze šoferjev in avtomehanikov Ravne na Koroškem ter v sodelovanju z redarjem Medobčinskega redarstva občin Mežiške doline je bila 23.3.2017 izvedena preventivna akcija »Varnostni pas«, ki je potekala v bližini OŠ Franja Goloba Prevalje in vrtca Krojaček Hlaček Prevalje.

Pri tem so štirje učenci OŠ Franja Goloba Prevalje v prisotnosti mentorja v bližini OŠ izvedli štetje uporabe varnostnih pasov pri voznikih in potnikih v vozilu. Policist, dva člana ZŠAM Ravne in občinski redar pa so kontroliranim voznikom delili preventivni material – zloženke na temo uporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov v vozilu. Pri tem je bilo kontroliranih približno 200 vozil, večinoma voznikov, ki so pripeljali otroke v šolo oz. vrtec.

Zbrani podatki o uporabi varnostnih pasov bodo analizirani, podatki pa uporabljeni v naslednjih preventivnih akcijah in poostrenih nadzorih cestnega prometa.

(Foto: Emil Petek)

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.