Novice, obvestila, dogodki

Poziv župana občanom k cepljenju

  • 8 julij 2021
Spoštovani,

Kot lahko spremljamo po medijih, se Delta različica novega koronavirusa vedno bolj širi tudi v Sloveniji. Stroka zato opozarja, da imamo opravka z bistveno bolj kužnim virusom, kot smo ga imeli jeseni. Širitev te različice virusa lahko preprečimo zgolj s cepljenjem. Cepivo je dobrodošla zaščita zlasti za ranljive skupine, med njimi predvsem starejše osebe in kronične bolnike, pri katerih obstaja povečano tveganje za težji potek bolezni Covid-19! Cepljenje pa je pomembno tudi za mlajše, ki so dobri prenašalci virusa!

Zelo pomembno je, da zaščitimo tako svoje kot tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sodelavcev, sosedov, znancev... Cepljenje je zato enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred Covid-19, saj ne zaščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni zaščiti tudi druge.

Bitko z virusom bomo dobili samo s cepljenjem, zato prosim vse tiste, ki se za cepljenje še niste odločili, da se cepite čim prej, saj popolna zaščita pred virusom nastopi šele po mesecu dni od drugega cepljenja. Če želimo čimprej spet nazaj normalno življenje, brez ukrepov in omejitev, vas prosim, CEPITE SE! Cepiva je več kot dovolj in ga lahko tudi izbirate.

V primeru, da ima kdo fizične težave ali druge omejitve, ki mu onemogočajo dostop do cepljenja,  pokličite svojega osebnega zdravnika, predstavnika Civilne zaščite (na tel. št. 031 754 901) ali občino (na tel. št. 070 299 062) in pomagali vam bomo.

Zato: CEPIMO SE ČIMPREJ!!!

                                                                                                                                                    dr. Matic TASIČ, župan

                                                                                                                                                                
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.