Novice, obvestila, dogodki

Zagotavljanje toplega obroka za učence in dijake, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo

  • 6 november 2020

Občina Prevalje skladno z okrožnico Ministrstva za izobraževanje znanost in šport, št. 6030-1/2020/88 z dne 4.10.2020, objavlja 

 

POZIV ZA PRIJAVO NA BREZPLAČNI TOPLI OBROK ZA UČENCE IN DIJAKE

 

 1.  Občina Prevalje na podlagi okrožnice Ministrstva za izobraževanje znanost in šport, št. 6030-1/2020/88 z dne 4.10.2020, v zadevi zagotavljanja brezplačnega toplega obroka za učence in dijake, za katere je v času zaostrenih epidemioloških razmer organizirano izobraževanje na daljavo in tak obrok potrebujejo, objavlja poziv za prijavo na brezplačni topli obrok za učence in dijake, ki se šolajo na daljavo.

 

2.   Učenci in dijaki so upravičeni do toplega obroka, če izpolnjujejo pogoje, določene s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport:

 -     stalno prebivališče v občini Prevalje,

-     da  povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

 

2.   Za učence in dijake s stalnim bivališčem v Občini Prevalje tople obroke pripravlja Osnovna šola Franja Goloba Prevalje.

 

 3.   Učenci in dijaki se na topli obrok prijavijo preko šole, ki jo obiskujejo.

       S prijavo učenci in dijaki privolijo, da občina in šole podatke uporabijo za organizacijo priprave oz. prevzem toplega obroka.

 

 4.    Učenci in dijaki oziroma njihovi starši topli obrok prevzamejo na Osnovni šoli Franja Goloba Prevalje. Izjemoma se za učence in dijake, ki obroka ne morejo prevzeti, organizira dostavo toplega obroka na dom ali na ustrezno razdelilno točko v lokalni skupnosti.

 

 5.    Sredstva za zagotovitev toplega obroka se zagotovijo iz državnega proračuna.

 

 

 Župan Občine Prevalje

dr. Matija TASIČ

 

Nagovor župana

  • 23 oktober 2020

Spoštovane občanke in občani.

Epidemiološka slika na Koroškem in v občini Prevalje je slaba in nič ne kaže na to, da bi se lahko v kratkem času kaj izboljšala. Zima in z njo tudi gripa šele prihajata. Izkoristite možnost brezplačnega cepljenja proti sezonski gripi. Zaupajmo strokovnjakom, ki cepljenje priporočajo. Če bo potrebno, se bomo skupaj z zdravniki lažje borili proti korona virusu, kot na dveh frontah. Upravičeno nas mora skrbeti za naše lastno zdravje in za zdravje naših bližjih in za zdravje drugih občanov. Dejstva ne lažejo. Danes je aktivnih primerov v naši občini že skoraj 100. Noben odlok in ukrep ne more nadomestiti zdrave kmečke pameti. Ste v skupnem gospodinjstvu s potrjeno okuženo osebo? Če je odgovor DA, potem ostanite doma!!! V času, ko vrhunca epidemije sploh še nismo dosegli, nam različne razprave na družbenih omrežjih o opravičenosti ukrepov ne bodo pomagale. Vsak lahko ima svoje mnenje, ampak spoštovanje ukrepov je nujno in alternative ni.

Še posebej smo zaskrbljeni, ker na cesti vsak dan srečujemo ljudi, ki bi verjetno morali biti doma. Pravim verjetno, ker podatkov o posameznih okuženih nimamo. Varstvo osebnih podatkov je zagotovljeno, ampak v majhnem kraju je težko kaj skriti ali prekriti. Ugibanja in tudi zlonamerna natolcevanja naletijo v takšnih razmerah na posebej plodna tla. Zvonijo telefoni in občani nas sprašujejo, zakaj občina ne stori nič… Srčno radi bi pomagali in ukrepali, pa ne moremo storiti nič drugega, kot da še enkrat potrkamo na vašo vest. Prosim vas, ravnajmo vsi skupaj odgovorno in spoštujmo ukrepe. Samo tako lahko upamo, da bomo morda Božič ali Novo leto lahko praznovali skupaj s tistimi, ki nam največ pomenijo.

Župan Občine Prevalje
Dr. Matic Tasič

 

RAZGLASITEV EPIDEMIJE OZ. PANDEMIJE COVID-19

OMEJITEV GIBANJA MED OBČINAMI

URADNE URE OBČINSKE UPRAVE

POMEMBNE INFORMACIJE ZD RAVNE NA KOROŠKEM

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.