Novice, obvestila, dogodki

WiFi4EU na Prevaljah

Brezplačen dostop do brezžičnega interneta

 • 18 november 2020
WiFi4EU na Prevaljah
Občina Prevalje je s strani EU v sklopu projekta »WiFi4EU« pridobila finančna sredstva v višini 15.000 EUR za vzpostavitev brezplačnega dostopa do interneta na javnih mestih. Projekt WiFi4EU je vzpostavila v mesecu septembru 2020. Območja, kjer lahko dostopate do brezplačnega interneta, so označena z oznako WiFi4EU. Skupno je na Prevaljah postavljenih 11 točk, ki omogočajo dostop do interneta na naslednjih območjih:
  • na območju pred Družbenim domom,
  • na območju avtobusne postaje,
  • na območju gasilskega doma,
  • na območju stadiona
  • oz. na vseh območjih, ki so na spodnji karti označena z zeleno barvo.


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere WiFi4EU. Odpre se spletni obrazec, kjer uporabnik izbere možnost Vstopite. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko brezplačno koristi internet.

  Več o projektu in njegovem namenu si lahko preberete na naslednji povezavi: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-brezplacen-brezzicni-dostop-do-interneta-za-evropske-drzavljane  Nagovor župana

  • 23 oktober 2020

  Spoštovane občanke in občani.

  Epidemiološka slika na Koroškem in v občini Prevalje je slaba in nič ne kaže na to, da bi se lahko v kratkem času kaj izboljšala. Zima in z njo tudi gripa šele prihajata. Izkoristite možnost brezplačnega cepljenja proti sezonski gripi. Zaupajmo strokovnjakom, ki cepljenje priporočajo. Če bo potrebno, se bomo skupaj z zdravniki lažje borili proti korona virusu, kot na dveh frontah. Upravičeno nas mora skrbeti za naše lastno zdravje in za zdravje naših bližjih in za zdravje drugih občanov. Dejstva ne lažejo. Danes je aktivnih primerov v naši občini že skoraj 100. Noben odlok in ukrep ne more nadomestiti zdrave kmečke pameti. Ste v skupnem gospodinjstvu s potrjeno okuženo osebo? Če je odgovor DA, potem ostanite doma!!! V času, ko vrhunca epidemije sploh še nismo dosegli, nam različne razprave na družbenih omrežjih o opravičenosti ukrepov ne bodo pomagale. Vsak lahko ima svoje mnenje, ampak spoštovanje ukrepov je nujno in alternative ni.

  Še posebej smo zaskrbljeni, ker na cesti vsak dan srečujemo ljudi, ki bi verjetno morali biti doma. Pravim verjetno, ker podatkov o posameznih okuženih nimamo. Varstvo osebnih podatkov je zagotovljeno, ampak v majhnem kraju je težko kaj skriti ali prekriti. Ugibanja in tudi zlonamerna natolcevanja naletijo v takšnih razmerah na posebej plodna tla. Zvonijo telefoni in občani nas sprašujejo, zakaj občina ne stori nič… Srčno radi bi pomagali in ukrepali, pa ne moremo storiti nič drugega, kot da še enkrat potrkamo na vašo vest. Prosim vas, ravnajmo vsi skupaj odgovorno in spoštujmo ukrepe. Samo tako lahko upamo, da bomo morda Božič ali Novo leto lahko praznovali skupaj s tistimi, ki nam največ pomenijo.

  Župan Občine Prevalje
  Dr. Matic Tasič

   

  RAZGLASITEV EPIDEMIJE OZ. PANDEMIJE COVID-19

  OMEJITEV GIBANJA MED OBČINAMI

  URADNE URE OBČINSKE UPRAVE

  POMEMBNE INFORMACIJE ZD RAVNE NA KOROŠKEM

  Pripomoček pri branju - ravnilo

  Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
  Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.