Projekti

UREDITEV NA POKOPALIŠČU BARBARA

  • 13 januar 2020
UREDITEV NA POKOPALIŠČU BARBARA

 »V letu 2018 in 2019 se celovito ureja območje pokopališča Barbara. S sredstvi Ministrstva za okolje in prostor iz naslova Poplave med 27. in 28. aprilom 2017 se je uredila cesta na pokopališče vključno s sanacijo plazu na cesti proti pokopališču Barbara in ureditvijo odvodnje, za izvedbo katere je na podlagi javnega naročila izvedlo podjetje Temnikar d.o.o. iz Slovenj Gradca. Vrednost investicije je znašala cca 711.500,00 EUR z DDV. Sofinanciranje s strani Ministrstva za okolje in prostor je znašalo 552.170,05 EUR, DDV, projektna dokumentacija ter strošek strokovnega nadzora, so bili strošek občine Prevalje in Občne Ravne na Koroškem. Poleg omenjenega se je uredila na območju Barbare  tudi javna razsvetljava ob glavni cesti, na dovozni poti od glavne ceste do poslovilnega objekta, uredila tlakovana pot proti cerkvi Sv. Barbare, asfaltiralo se je obstoječe parkirišče za pokopališčem, namestila se je jeklena varnostna ograja ob dovozni poti na pokopališče, na severnem delu ob parkirišču ter od mrliške vežice do južnega parkirišča. Za vsa navedena dela je bila naročena tudi projektna dokumentacija ter gradbeni nadzor nas izvedbo del. Omenjena dela so znašala cca 136.800,00 EUR z DDV. V letošnjem letu pa je bila urejena tudi dostopna cesta do zgornjih kontejnerjev ter ureditev ceste do »novega« parkirišča. Strošek omenjenega je znašal cca 69.000,00 Eur z DDV.
Za vsa navedena dela je z Občino Ravne na Koroškem sklenjen sporazum, na podlagi katerega se vsa dela financirajo po ključu 2/3 Občina Ravne na Koroškem, 1/3 Občina Prevalje.
Javno komunalno podjetje Log d.o.o. je v letih 2018 in 2019 izvedlo na poslovilnem objektu na Barbari prekrivanje strehe ter tudi nekaj drugih vzdrževalnih del kot so razširitev cvetličarne Barbara, obnova delovnega prostora za cvetličarno, ureditev poslovilne vežice za slovo pred upepelitvijo etc.
Vrednost investicije je znašala v letu 2018 in letu 2019 v višini  71.000EUR , v skladu s sklepom skupščine JKP LOG je del investicije v streho  pokrivalo Javno komunalno podjetje Log d.o.o., v preostalem delu pa Občina Ravne in Občina Prevalje, vsaka v skladu z lastniškim  deležem. V prihodnjem letu se predvideva še asfaltiranje ter oprema »novega« parkirišča.«


Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.