Projekti sofinancirani iz EU skladov

Zdrav življenjski slog za vse generacije v Mežiški dolini – Otroška igrala v občini Prevalje

  • 5 november 2017
Zdrav življenjski slog za vse generacije v Mežiški dolini – Otroška igrala v občini Prevalje
V sodelovanju z LAS Mežiške doline v sklopu projekta Zdrav življenjski slog za vse generacije v Mežiški dolini – Otroška igrala v občini Prevalje, sta bili na dveh lokacijah urejeni otroški igrišči. Pri Altri so bila na novo postavljena vsa igrala, pri Trgu 66 pa so bila že obstoječim igralom dodana nova, obe igrišči sta bili tudi ograjeni. Igrala je postavilo podjetje Svet igral, Gregor Pustovrh s.p. iz Dobrniča. Operacijo je delno sofinanciral Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

 

Skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje se je izvedlo izobraževanje o zdravem življenjskem slogu za predšolske in šoloobvezne otroke, njihove starše in upokojence. Za promocijo pitne vode se je pripravila razglednica Pijem jo –hadvao, ki spodbuja k uživanju sveže vode iz pipe. Na podlagi številnih raziskav aktiven življenjski slog bistveno prispeva k ohranjanju oziroma izboljšanju našega zdravja ter preventivno ščiti pred pojavom različnih zdravstvenih zapletov. 

Več o projektu na povezavi: 

http://www.las-md.si/dokumenti/opisi_operacij/ZDRAV%20%C5%BDIVLJENJSKI%20SLOG%20ZA%20VSE%20GENERACIJE%20V%20ME%C5%BDI%C5%A0KI%20DOLINI.pdf

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.