Turistične in ekološke kmetije

Kmetija Hudobnik - Občutek narave

  • 14 julij 2015
Kmetija Hudobnik - Občutek narave

Zeliščarska kmetija Hudobnik se nahaja na Breznici nad Prevaljami na poti proti Strojni.

S pogledom na dva Koroška bisera, Peco in Uršljo goro. S skoraj še neokrnjeno naravo, pridelujemo žita in zelišča, ki jih s spoštovanjem do matere narave uporabim za produkte v katerih lahko vsak posameznik najde nekaj zase in v njem prebudi občutek do narave.

Na naših njivah med drugim rasteta tudi oves in pira, katerih luske polnim v vzglavnike in blazine različnih oblik in za različne namene in 100% naravnega bombaža – spanje, počivanje, razgibavanje, oporo, igro… Izdelki, ki so namenjeni za boljše počutje so blazinice polnjene z ovsenimi zrni, senenim drobirjem in zelišči.

Kmetijo krasijo tudi zeliščne gredice in travniki na katerih skrbno naberem in naravno posušim dovolj zelišč, iz katerih nastajajo domači zeliščni čaji. Še večji čar ponudbi dajo domača zeliščna mila, izdelana na tradicionalen način po hladnem postopku.

Najde se tudi čas za tinkture, mazila, zeliščno sol, zeliščne kopeli, pirine pridelke in tudi za kakšno delavnico ali predavanje, ki diši po zeliščih. Svojim izdelkom sem dodala dodatno vrednost pristnosti in kakovosti z DUO certifikati Slovenskega rokodelstva, ki jih podeli strokovna komisija za ocenitev izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije in z naravno darilno embalažo podjetja Pelar d.o.o. in AKALU

Oglejte si katalogi izdelkov
NaslovBreznica 8, 2391 Prevalje
E-poštatatjana@obcuteknarave.si
Telefon+386 (0)31 24 80 75
Spletna stranhttps://www.obcuteknarave.si

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.