Novice, obvestila, dogodki

28.Gradovi Kralja Matjaža

  • 13 januar 2020
28.Gradovi Kralja Matjaža
Črna na Koroškem, 24. januar - 26. januar

Spoštovani,
Ob koncu januarja bomo v Črni na Koroškem že osemindvajsetič pripravili zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža. Tradicionalna obuditev legende kralja Matjaža bo tudi letos potekala na lokaciji – Matevžavi travniki pod Stadionom v Črni na Koroškem. Simpatična prireditev je magnet za obiskovalce s celotne Slovenije in sosednje Avstrijske Koroške, katere k obisku pritegne kulturno in športno dogajanje, koroške tradicionalne dobrote in razigrano zimsko vzdujšje.

28. prireditev njegovemu visočanstvu v čast bo potekala v času med 24.1. in 26.1.2020. Trodnevno dogajanje se prične v petek zvečer, ko na smučišču v Črni na Koroškem poteka nočni slalom med baklami, za pokal kralja Matjaža. Osrednji dogodek prireditve je sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža. Celodnevno gradnjo vsako leto spremlja pester zabavno kulturni program (predstavitev ekip, izbor Alenčice, večerna osvetlitev snežnih gradov, ognjena predstava, svečani prihod kralja Matjaža, podelitev nagrad najboljšim ekipam in glasbeni nastopi). Z osvetlitvijo in razglasitvijo najlepših gradov doživi celodnevno pravljično dogajanje zvečer svoj vrhunec.

Nedelja je namenjena otrokom, za katere pripravimo zanimive otroške animacije, lutkovne predstave, pesmice, iskanje skritega zaklada, možnost jahanja in še kaj se najde. V nedeljo se podelijo nagrade za najboljša likovna in literarna dela na temo kralja Matjaža, ki so jih ustvarjali učenci slovenskih osnovnih šol.

Celotna prireditev Gradovi kralja Matjaža pričara zabaven in razigran zimski vikend v naravi. Združuje, povezuje in odpira vrata domišljiji ter optimizmu, vse to kralju Matjažu v čast.

Vabimo vas, da svoje sokrajane, obiskovalce spletnih vsebin, poslovne partnerje obvestite o prireditvi Gradovi kralja Matjaža, obenem pa vas vabimo, da se nam pridružite na prireditvi.

Organizator prireditve:
Občina Črna na Koroškem

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali na vrhu strani IZKLOP RAVNILA.