Koledar dogodkov

Obvestilo - podaljšanje vodnih dovoljenj

  • 23 december 2020

Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode obvešča, da se 31. decembra 2020 velikemu številu vodnih dovoljenj izteče čas veljavnosti. Vse občane Občine Prevalje obveščamo, da pregledate datume izteka veljavnosti vaših vodnih dovoljenj, pridobljenih za neposredno rabo vode za lastno oskrbo s pitno vodo. Na spletni strani Atlas okolja na desni strani pod Sloji "VODE" označite "Vodna dovoljenja (točke)." Na karti poiščete mesto vašega vodnega izvira, ki je označeno z vijoličnim trikotnikom, ter s klikom na ta trikotnik pridobite podatke o veljavnosti vodnega dovoljenja.

Obrazec za podaljšanje vodnega dovoljenja za lastno oskrbo s pitno vodo, ki ga pošljete na Direkcijo Republike Slovenije za vode in dodatna navodila v zvezi s postopkom podaljšanja dovoljenja lahko pridobite na tej spletni straniObrazec je tudi priložen na koncu te objave. Občina Prevalje vam svetuje, da čim prej (oz. najkasneje do 31.12.2020) na naslov Direkcija RS za vode, Hajdrihova ulica 28c, 1000 Ljubljana pošljete obrazec za podaljšanje vodnega dovoljenja. Obrazec pošljite, četudi nimate vseh potrebnih informacij ter bo le-ta izpolnjen pomanjkljivo in ne zmorete priložili vseh potrebnih prilog.

 

Ena izmed prilog je tudi Izjava Občine Prevalje, da se oskrbovani objekt ne nahaja na območju javnega vodovoda, kjer se izvaja javna služba, oziroma, da izvajanje javne službe ni predvideno. Predlagamo vam, da na Občino Prevalje (po navadni pošti na naslov Občina Prevalje, Trg 2A, 2391 Prevalje ali na e-naslov: obcina@prevalje.si) pošljete Vlogo za izdajo izjave Občine Prevalje, da se oskrbovani objekt ne nahaja na območju javnega vodovoda, kjer se izvaja javna služba, oziroma, da izvajanje javne službe ni predvideno. Vloga je priložena na koncu te objave. V primeru, da se res ne nahajate na omenjenih območjih, vam bo Občina Prevalje izdala Izjavo, ki jo boste potrebovali za dopolnitev vaše že poslane vloge (obrazca) na Direkcijo RS za vode.


 

«april 2024»
pontorsrečetpetsobned
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.