Projekti

VZPOSTAVITEV SISTEMA IZPOSOJE JAVNIH KOLES – CELOSTNA PROMETNA STRATEGIJA

  • 13 januar 2020
VZPOSTAVITEV SISTEMA IZPOSOJE JAVNIH KOLES – CELOSTNA PROMETNA STRATEGIJA

Po sprejetju dokumenta Celostne prometne strategije Občine Prevalje v letu 2017 se je Občina Prevalje prijavila na projekt Vzpostavitev sistema izposoje javnih koles s strani Ministrstva za infrastrukturo, za katerega je prejela pogodbo o sofinanciranju projekta. Na podlagi navedenega se je izvedlo javno naročilo za izbiro izvajalca gradenj za izgradnjo kolesarske poti ter izbiro izvajalca storitev za postavitev kolesarskih postaj za javno izposojo koles. Podjetje Avtoprevozništvo in gradbena dela, Davorin Temnikar s.p. iz Slovenj Gradca je izvedlo kolesarsko pot na območju Lokovice, in sicer v dolžini 190m, vključno z izgradnjo javne razsvetljave ob poti ter ureditvijo dveh počivališč. Kolesarska pot se prične v navezavi z novo urejenim križiščem na Lokovici, nadaljuje pa do križišča cest, ki vodijo v naselje »Borovnica« ter »Malinek«. Na koncu poti je postavljena tudi informacijska tabla z zemljevidom kolesarskih posti v okolici. Na cesti je ob kolesarski poti urejen tudi omejevalnik hitrosti, in sicer v delu, kjer kolesarka prečka cesto, kar še poveča varnost vseh udeleženih v prometu. Investicija je znašala približno 50.000,00 Eur brez DDV.  V sklopu projekta je podjetje Šolski center Velenje d.d., skupaj s podizvajalci Petrom Skrivalnikom s.p. iz Šmartna pri Slovenj Gradcu ter podjetjem Cult d.o.o. iz Novega mesta, postavil tri postaje za izposojo javnih koles, in sicer eno pred naseljem Pod gonjami, tik ob otroškem igrišču, eno pri osnovni šoli na Polju (na parkirišču pri podjetju Lesna) ter eno pri trgovini Tuš v Zgornjem kraju. S tem se je na novo pridobilo tudi 12 električnih koles. Skupna vrednost investicije je znašala približno 70.000,00 brez DDV. Kolesa se bodo na postaje postavila zopet ob začetku sezone, predvidoma meseca marca 2020. Vsak, ki si želi kolo izposoditi, mora v tajništvu občine podpisati brezplačno pogodbo o ter pridobiti kartico, s katero si lahko sposodi kolo za največ 14 ur v posameznem koledarskem tednu. Kolesa so kompatibilna tudi s postajami v sosednjih občinah.
Občina Prevalje je za celotno investicijo izgradnje kolesarske postaje ter postavitev in izgradnjo kolesarskih postaj pridobila 74.000,00 EUR brez DDV sofinancerskih sredstev s strani Ministrstva za infrastrukturo.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za infrastrukturo, Služba za trajnostno mobilnost in prometno varnost in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.«

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.